Van jongs af aan ben ik groot gebracht met de wetenschap dat dit niet de eerste keer is dat we hier op aarde zijn. Dat we hiervoor al vele malen hebben geleefd en dat we ook na dit leven uiteindelijk weer terug zullen komen op aarde.
Reïncarnatie dus. Reïncarnatie betekent letterlijk "terug in het vlees". 
We zijn hier niet per ongeluk beland, maar heel bewust. Sterker nog, het was ons eigen bewuste keuze!
Althans, van onze ziel. De ziel is namelijk wie we ten diepste zijn. Meer dan ons denken of ons lichaam. Dieper, grootser, intenser, oneindig, dát is onze ziel.

We zijn hier gekomen om ervaringen op te doen en op die manier nog meer vanuit ons hart te leven in plaats van alleen maar uit ons hoofd. Vanuit liefde i.p.v. vanuit angst.
Daarom zochten we ouders uit die ons hierbij zouden kunnen helpen (en niet op de manier die je misschien had gehoopt...) en het land waarin we zijn geboren.
Daarom ontmoeten we de mensen die we ontmoeten en daarom overkomt ons wat ons overkomt.

Levenslessen voor jouw zielOmdat we precies daardoor kunnen leren wat zo goed is voor de ontwikkeling van onze ziel.

Dat betekent echter niet dat we dus alles maar lijdzaam moeten ondergaan. Of heerlijk achterover kunnen leunen, want alles is immers toch al beslist.

Nee, zo werkt het niet. Wij hebben wel een keus in hoe we met deze situaties in ons leven omgaan. Dat is onze vrije wil.

Het is aan ons hoe we reageren op alles wat voorbij komt. Een ziekte, een scheiding, zelfs een overlijden. Voor jouw ziel zijn het grote kansen om zich te ontwikkelen.
Alles wat gebeurt, is uiteindelijk een groeimoment.

 Elk rouwproces is een transformatieproces.

Allereerst mag je je bewust worden dat je meer bent dan alleen jouw lichaam of jouw denken.
Je bent zo veel meer dan dat! Wanneer je je dat beseft, zal je anders in het leven gaan staan en anders kijken naar alle gebeurtenissen in jouw leven.

Er komt meer rust en ontspanning en overgave. Je zult je meer verbonden voelen en je niet meer eenzaam voelen.
Je zult nog steeds verdriet of pijn ervaren, dat hoort bij het leven, maar tegelijkertijd ergens diep van binnen zul je weten, dat het klopt en dat het oké is.

Hoe ongelofelijk heftig de situatie soms ook is, je hebt dan ook een oervertrouwen dat het goed is. Een vertrouwen in jezelf en in het grotere geheel. Dat zul je voelen tussen het verdriet en de pijn door.

En precies die veilige ondertoon zal jouw leven positief veranderen.

Voor goed.