Kinderen en hun zesde zintuig

Veel kleine kinderen tot een jaar of 7 hebben nog een speciaal lijntje met het Universum. Zij voelen, zien, horen en weten meer dan de meeste volwassenen (en kinderen). Ze weten vaak niet wat ze hier mee aan moeten.

Sommigen vinden het prima en vinden het heel gewoon en zijn er heel open over. Andere kinderen vinden het eng en ondervinden hier last van (bijvoorbeeld hoofd- en/of buikpijn, nachtmerries, weer bedplassen).
Ze voelen zich anders dan anders en dat vinden ze niet fijn.

Ze zijn echter niet de enigen. Zoveel kinderen zien tegenwoordig een overleden opa, oma of zusje. Of ze zien engelen. Of kleuren om mensen heen (aura’s). Of ze hebben dromen die uitkomen. Het kan heel veel zijn en soms beangstigend voor ze. Ook voor de ouders kan dit in het begin raar zijn. Wat is er met mijn kind aan de hand? Is het gek aan het worden? Is het fantasie of is er meer aan de hand?

Kleine kinderen herinneren zich soms ook nog vorige levens, wat heel confronterend voor de huidige ouders kan zijn (“jij bent helemaal niet mijn moeder”). Wat kun je hier als ouders mee en hoe kun je jouw kind hierin het beste begeleiden?

Ik kijk graag mee en geef inzicht en advies. Er is zoveel meer tussen hemel & aarde. We zijn hier niet zomaar per ongeluk terecht gekomen, jouw kind is niet random bij jou gekomen. Er zit een veel groter “iets” achter, een groter netwerk als het ware. We zijn allemaal met elkaar verbonden, alles gebeurt met een reden.

Als volwassenen zijn we dit allang vergeten (de meesten van ons), maar voor kinderen is dit nog veel duidelijker aanwezig. Aan ons als volwassenen ook de uitnodiging om ons open te stellen voor de prachtige wijsheid & verhalen die onze kinderen voor ons hebben ♥