Kinderen van deze tijd

Opvoeden vanuit je hart: een gevoelskwestie.

Kinderen van deze tijd vragen een andere benadering. Zij leven namelijk veel meer vanuit hun intuïtie, vanuit hun hart. En ze vragen aan ons hetzelfde te doen!

Ik hoor steeds meer van ouders dat ze hun kind beter willen begrijpen. Ze merken en voelen dat hun kind anders is en dat de wijze waarop ze nu opvoeden, vaak niet werkt. Een aantal problemen dat vaak terugkomt, is:

  • Mijn kind luistert niet naar me
  • Mijn kind is steeds zo moe
  • Mijn kind heeft vaak hoofd-/buikpijn
  • Mijn kind is vaak boos (om niets)
  • Mijn kind is zomaar verdrietig
  • Ik begrijp mijn kind niet
  • Ik word zelf heel snel boos op mijn kind
  • Ik heb het gevoel dat ik de hele dag politieagent aan het spelen ben

Zo zijn er nog veel meer “problemen” op te noemen. Herken jij (één van) deze kenmerken? Zou je meer handvatten willen hebben hoe je op een liefdevolle manier hier naar kunt kijken? Wil jij meer vanuit je hart gaan opvoeden?
Ben je bereid om ook naar jezelf te kijken? Je kind spiegelt namelijk ook heel goed jouw gedrag. En ook vaak jouw blinde vlek… Wanneer je dit gaat inzien en zelf gaat kijken naar jouw eigen bijdrage hierin, verandert er gelijk iets in het gedrag van je kind en in jullie relatie.

Kijk vanuit liefde naar jouw kind en naar jezelf en ervaar de enorme groei die er gaat ontstaan! Mail naar joke@delibbensbeam.nl voor meer informatie!