De abnormale kijk op het paranormale


Het paranormale zorgt nogal voor uiteenlopende reacties. Het staat niet in zo’n heel positief daglicht. Iets wat mensen niet kunnen begrijpen en uitleggen vanuit het hoofd, zorgt voor veel onrust bij velen. Men schiet dan snel in de verdediging en verklaart het als klinkklare onzin. Wat men niet wetenschappelijk kan verklaren, is gewoon niet waar. Is er niet, kan niet. Punt. Einde discussie. Aldus velen…

Volgens mij is dat altijd al zo geweest. Het boezemt zelfs angst in bij veel mensen en het zorgt soms voor heftige reacties wanneer ik vertel wat ik doe. Ik ben al gek verklaard, gevaarlijk en ik heb ze uiteraard niet allemaal op een rijtje 😉

Door de eeuwen heen, is dit helaas altijd terug te zien. Zieners, heksen, sjamanen en andere mensen met een iets andere zienswijze en prachtige gaven, zijn vaak bespuugd, bespottelijk gemaakt, verstoten en zelfs vermoord. Alleen maar, omdat ze leefden vanuit een iets andere visie. Alleen maar, omdat ze leefden vanuit hun diepste zelf en zich niet lieten domineren door de heersende macht.

Ik heb wel gemerkt, dat dit ook bij mij van invloed is geweest en eigenlijk nog steeds is. Ik weet dat ik vorige levens heb gehad waarbij het me letterlijk “de kop heeft gekost” om gewoon te zijn, wie ik was. Aan de andere kant heb ik ook wel in een vorig leven misbruik van mijn gaven gemaakt, zoals we allemaal mooie en minder mooie dingen hebben gedaan.

De vorige levens en ook de reacties in het leven in het hier en nu (zowel bij mij als bij mijn voorouders), zorgen ervoor dat er nog steeds bij mij angst op zit om te doen wat ik het liefste doe en waarvoor ik hier gekomen ben. Mag het nu wel? Is het veilig? Gaat het me niet weer mijn kop kosten? Doe ik het nu wel op een pure, integere manier?

Stukje bij beetje wordt mijn verbinding steeds sterker en duidelijker. Omdat ik het steeds beter aandurf om het toe te laten. Omdat ik steeds meer gewoon toe durf te geven dat ik paranormaal begaafd ben. Alleen al door het nu zo op te schrijven, raakt het me enorm merk ik. Dit hoort bij mij. Altijd al gehad. Altijd al zo geweest. Dit ben ik. Ik ben niet gek. Ik heb ze allemaal wel op een rijtje (meestal 😊). De één is goed in voetballen, tekenen of in wiskunde. Ik ben hier goed in en word er vooral heel erg blij van!

Ons leven zit zo ingenieus in elkaar. Bijzondere connecties met onze overleden dierbaren die ons altijd willen helpen om het hier en nu fijner te maken. Overleden kindjes die dag komen zeggen bij hun ouders en broertjes/zusjes om ze te troosten en hen te laten weten dat ze er nog steeds zijn. Overleden ouders die hun kinderen komen ondersteunen en laten weten dat ze nog steeds vlakbij zijn. Bijzondere “toevalligheden” en synchroniciteiten die té bijzonder zijn, om ze als toeval te bestempelen.

Ik wil graag mijn steentje bijdragen in dit leven door mensen weer te laten voelen dat het leven niet stopt bij de dood. Dat er meer is tussen hemel & aarde en wat dát voor moois kan brengen in het leven in het hier & nu.

Het leven is magisch als je je open stelt voor het onverklaarbare ♥