Van denken naar voelen…


De bijzondere tijd waarin we nu leven, is nog niet ten einde. Er gebeurt nogal wat. Er wordt veel van ons gevraagd. Op allerlei fronten.
Iedereen reageert anders, want iedereen wordt getriggerd op andere punten. Dat maakt het ook zo lastig en dat zorgt ook juist voor de tweedeling die je ziet ontstaan.
Wanneer je je dit echter beseft, dat een ieder reageert vanuit zijn/haar (onbewuste) pijnpunten, kun je met meer mededogen en compassie naar de ander kijken.

En tegelijkertijd ook naar jezelf. Wanneer je begrijpt en inziet waar jouw eigen angst of boosheid vandaan komt, kun je ook zachter naar je eigen gedrag kijken. En misschien hier iets mee doen.

De één gaat nog harder schreeuwen dan de ander. Zogenaamde voor- en tegenstanders. Maar waarom voor- of tegenstanders? We willen toch allemaal hetzelfde? We willen toch allemaal een gezonde en liefdevolle wereld? We willen allemaal hetzelfde, alleen door onze onderliggende verschillende ervaringen en triggers, denken we dat er maar één oplossing is en dat is vooral de onze 😉

Laten we keer op keer blijven kijken hoe we in verbinding kunnen blijven. En dat begint met in verbinding te zijn met jezelf. Bewust zijn van de redenen waarom je soms zo heftig reageert op bepaalde situaties. En bewust daar mee aan de slag gaan. Verbinding is de weg naar binnen weer vinden.

In verbinding met ons hart verdwijnt angst, boosheid en verdeling en verschijnt juist vertrouwen, liefde, rust en samenwerking. Dan ontstaat ook daar de verbinding met de mensen om je heen.

Vanuit deze verbinding ontstaat er een opening voor een nieuwe wereld. Een wereld waarin we weer vanuit ons hart leven in plaats van krampachtig in de angst en ons hoofd vertoeven.

Laten we samen de weg bewandelen van het denken naar het voelen. Daar huist namelijk het Weten. Het grote Weten vanuit je intuïtie, je gevoel, je Hoger Zelf.
Dat is een plek van (onvoorwaardelijke) Liefde en Licht. Waardoor jouw perspectief en mindset zal veranderen. Daar liggen de antwoorden, niet in je hoofd. Met je hoofd kun je daarna de concrete stappen maken en plannen en uitvoeren, maar in je hart liggen de antwoorden. Elke keer weer.

Er is geen goed of fout. Er is geen jij of ik. Er is alleen maar WIJ. En vanuit die WIJ kunnen wij vol vertrouwen de toekomst tegemoet gaan ❤️