Hoe maak je contact met overleden geliefden?


Deze vraag wordt mij vaak gesteld en het antwoord is heel simpel. De uitvoering ervan is, zoals wel vaker, soms wat lastiger.

Het antwoord is “in stilte”. Stilte is voor mij de ingang naar verbinding. Ga rustig zitten en gun jezelf de tijd om stil te worden in je hoofd. Ook al is je omgeving misschien luidruchtig, in je hoofd kan het stil worden/zijn.
Verbind jezelf met de aarde: zorg dat je voeten stevig op de grond staan. Als het je helpt, doe je het op bloten voeten. Maar dat hoeft niet. Je kunt ook met dikke zolen aarden. Of op 10 hoog. Of liggend. Wat voor jou maar prettig werkt.

Jouw intentie om verbinding te maken met de aarde is genoeg. Vanuit de verbinding met de aarde ontstaat als vanzelf ook de verbinding met boven: het universum, de kosmos, de hemel, Liefde, God. Hoe jij het maar noemt.

Adem een paar keer heel diep en bewust in, houd dit even vast en adem dan weer langzaam uit. Merk hoe de wereld om je heen kleiner wordt en je in je eigen bubbel komt. Tegelijkertijd maak je op dat moment de verbinding met het grootse alles. Het grote liefdesveld noem ik het. Dit ben jij. Dit zijn wij. Hier maken wij onderdeel van uit.

Het raakt me iedere keer weer hoe fijn dat is. Hoe groots. Hoeveel Liefde.
Dit is de plek waar je overleden geliefden ook zijn. Voel hun liefde maar. Wie weet zie je ze voor je. Hoor je ze. Voel je ze. Het maakt niet uit hoe.

Op deze plek, die er altijd is, komen wij allemaal samen. Of we nu hier op aarde zijn of aan de andere kant; hier is geen dood of leven, vroeger of later. Hier is alleen maar nu. Hier BEN je gewoon.

Voor altijd verbonden. Deze energie sterft nooit.

Dit is de ontmoetingsplek. Altijd open. Welkom.