Rouwen voorbij het verdriet; onsterfelijke liefde


De dood is een onwelkom onderwerp. De meeste mensen willen het er niet over hebben en beginnen snel ergens anders over. Maar ja, iedereen krijgt er op een gegeven moment mee te maken. Of het nu dichtbij of iets verder weg is, er komt een tijd dat je niet anders kunt dan het hier over hebben.

Wanneer er iemand overlijdt waar we van houden, komt het wel heel dichtbij. Het raakt allemaal angsten en verdriet aan. Het dwingt je tot nadenken, ook over je eigen sterfelijkheid. Je gaat stil staan bij vragen zoals “Is er leven na de dood” of “Wat gebeurt er wanneer je dood gaat”. Voor zowel degene die komt te overlijden als voor de achterblijvers is het een verdrietig en moeilijk proces dat je dwingt tot nadenken en vooral voelen hoe het verder gaat.

De Liefde die er tussen jullie is, kan niet sterven. Liefde is onsterfelijk. Liefde is grenzeloos en gaat zelfs de grens van de dood voorbij. De dood is een overgang naar een volgende fase die wij hier op aarde niet kunnen zien, maar die er wel degelijk is. Een plek waar geen tijd is, maar heel veel Liefde en Licht. En bewustwording over dat je een ziel bent die weer terug gekomen is van zijn reis op aarde. De overledene weet dat jullie elkaar weer gaan zien. Sterker nog, zij zien én voelen ons nog steeds. Dat is nooit gestopt. Zij weten dat de verbinding er is, zij voelen die heel duidelijk.

Voor de achterblijvers hier op aarde, is dat vaak een stuk moeilijker. Ze zitten nog midden in hun verdriet dat ze iemand hebben moeten los laten die ze helemaal niet wilden loslaten. Wanneer je gaat beseffen dat de Liefde die er is tussen jullie nooit kan stoppen, maar er altijd zal blijven zijn, dan zal er een opening komen. Een opening vanuit je hoofd naar je hart. Voorbij het verdriet en de pijn van het afscheid, kom je dan bij de Liefde die door jullie heen gaat.

De Liefde die jullie verbindt. De Liefde die er altijd zal zijn. De Liefde die nooit sterft. Wanneer je (af en toe) voorbij het verdriet kunt kijken en voelen, zul je merken dat er verzachting optreedt. Je stapt voorbij het denken en de pijn en komt aan bij het vertrouwen en Weten dat de ander er nog steeds is, alleen nu op een ander level. Dan kun je jullie oneindige Liefde weer voelen en zul je merken dat je jouw geliefde ook weer kunt voelen.

Ik heb gemerkt dat de Liefde soms zelfs nog veel krachtiger voelt dan ze hier op aarde was. Want er zitten geen blokkades meer tussen, geen voorwaarden. Dan voel je alleen nog maar de pure, onvoorwaardelijke Liefde ❤