Goed & slecht, de alpha & de omega


Toen ik 20 was, las ik al over de “andere kant”. Het kwaad, het duister, het onlicht. Het was er en ik werd er misselijk van wanneer ik er over las. Het heeft mijn beeld op de wereld zeker beïnvloed, maar niet ten nadele.

Het heeft me gesterkt in mijn eigen innerlijk weten, mijn vertrouwen in wie we zijn. Het grotere plaatje zien. En vooral heeft het mijn vertrouwen vergroot en vooral bewust gemaakt in het feit dat er iets groters is dan wij. Of eigenlijk iets groters waar wij allen deel van uit maken. Hoe je dat ook noemt, Liefde, God, Allah, Licht, Energie, het is er. Overal om ons heen, maar vooral IN ons. Wij zijn dat. Wij maken daar onderdeel van uit. Het is ons Thuis. En ja, het duister is er ook. Zonder het duister kunnen wij ons eigen Licht niet ontdekken.

Hoe duisterder het wordt om ons heen, en vaak ook in ons, hoe lichter we mogen gaan worden. We worden uitgedaagd hierin. Hoe ga je om met tegenslagen, hoe ga je om met leugens & bedrog, met manipulatie etc… Het brengt je tot stilstand. Het wil graag dat je de stilte opzoekt en zelf stil wordt. Zodat je je weer kunt verbinden met de grootse waarheid binnenin jou. Angst zaaien zorgt ervoor dat je in je hoofd schiet en zo niet bij je eigen intuïtie meer komt.

Je raakt afgescheiden van je eigen mooie kern en je verliest het vertrouwen. Wanneer je vroeger als klein kind iets stouts had gedaan, riep je snel dat de ander het had gedaan. Je wees snel naar een ander in de hoop zo zelf er mee weg te komen. Tja zoveel is er niet veranderd… Het is er allemaal. Het kwaad, de onrust, paniek en angst zaaien. Of het nu een zgn. epidemie, oorlog of het klimaat is.

De uitdaging voor jou is hoe je hier mee om gaat. Durf je te vertrouwen op jouw eigen waarheid? Durf je naar binnen te gaan bij jezelf en te voelen wat daar zit?Durf je alles los te laten wat je altijd hebt geloofd en opnieuw te kijken naar dat wat er is? We mogen onszelf steeds meer gaan ontdekken, ontwikkelen en leren kennen. Wat een prachtig avontuur is dat!

Wat als we weer terug mogen naar onze basis, de oorsprong van wie we zijn? We zijn zo mooi. Zo lief. Zo puur. We zijn de natuur. We zijn de lucht. De aarde. De sterren. De dieren. De wind. De regen. De zee. De bloemen. De dieren. De baby. De oude man/vrouw. Het vuur. We zijn alles. We zijn het begin. Het einde. En alles daar tussenin. We zijn verbonden met alles en met elkaar. Altijd.

De uitnodiging is er in deze tijd om ons dit weer te herinneren ❤