Kun je God beledigen


Een tijdje geleden kwam er een jongen bij mij in de praktijk van een jaar of 10. Een gevoelige jongen die veel van zijn omgeving oppikte. Gevoelig voor de sfeer in de klas, het humeur van de juf en alle geluiden om hem heen.
Een vol hoofd, waardoor hij erg druk werd en er paste bijna niets meer bij in zijn hoofd. Zijn hoofd was net een spons, alles zoog hij op.

Tijdens een volgende afspraak zijn we met zijn “volle hoofd” aan de gang gegaan. Er was nu eerst iets anders wat prioriteit had.

Hij had namelijk ook last van engelen en geesten die hij om zich heen had. Een aantal van hen kon hij daadwerkelijk zien en hij werd hier bang van. Hij durfde niet meer goed te gaan slapen en overdag durfde hij zelfs ook al niet meer alleen naar zijn slaapkamer te gaan. We hebben het hier uitgebreid over gehad. Wat en wie hij zag, wat ze misschien hier kwamen doen en wat hij graag zou willen wat er mee zou gebeuren.

Het voelde niet alsof het kwaadaardige geesten waren, maar hij was er toch wel heel bang voor en hij wou ze graag weg hebben. Tegelijkertijd vond hij dit ook moeilijk. “Want”, zo vroeg hij. “Beledig ik God en de Engelen dan niet”?
Wat een prachtige vraag. Hij vond het zo sneu voor de engelen en voor God om ze weg te sturen. Het was toch vast lief bedoeld, zo bedacht hij!

Ik heb dit met hem besproken en hem uitgelegd dat God en de Engelen altijd bij hem (en bij iedereen!) zijn om hem te helpen en te beschermen. Wanneer je ze ziet en je bent daar bang voor dan mag je gerust vragen dat ze zich niet meer laten zien. Ze blijven wel bij je, alleen niet meer zichtbaar.
Zij hebben maar één doel en dat is jou beschermen en je een veilig gevoel geven. Dat kan ook onzichtbaar gebeuren. Je mag dat altijd aan ze vragen en ze zullen gelijk luisteren.

We hebben de Engelen en de geest die hij zag vriendelijk verzocht weg te gaan en sindsdien heeft hij nergens meer last van gehad.

Wat een prachtig voorbeeld hoe kinderen denken en zich zo in kunnen leven in een ander zijn gevoelens. Het allerbelangrijkste is echter dat ze goed voor zichzelf zorgen. Als ouder kun je ze daar heel goed bij helpen.
En de Engelen zijn altijd bij ons, klaar om te helpen. Je hoeft het ze alleen maar te vragen…