Je hoort steeds meer over HSP of hooggevoeligheid. Welke term je ook noemt, het is een feit dat er veel mensen zijn die inmiddels een andere gevoeligheid hebben dan de meerderheid op dit moment.

Voor mij heeft het alles te maken met jouw spirituele bewustzijn. 
Er wordt veel negatief gesproken over HSP. Ik merk dat het ook wel als excuus gebruikt wordt en dat het fijn is om je er achter te verstoppen.
Volgens mij is dat juist net niet de bedoeling. Wat wel de bedoeling is, is dat we meer bewust mogen worden van wie we daadwerkelijk zijn, vanuit onze ziel. En hoe meer we daar voor open gaan staan, hoe meer we zullen gaan opmerken. Dat hoeft echt niet negatief te zijn.

Het biedt ons de kans namelijk om enorm en intens te genieten van alles om ons heen. Om te voelen wat goed of wat slecht voor ons is. Om te voelen wat we zelf nodig hebben en wat de ander misschien nodig heeft.

Het kan een rollercoaster zijn van emoties, vermoeidheid, overprikkeling en wisselende stemmingen.
Je zou er bijna gek van worden…

Het klopt dat het veel is. Wanneer je (hoog-)gevoelig bent, kun je inderdaad last hebben van al de bovenstaande klachten. Maar ik mis de opsomming van alle positieve kenmerken:

Het intens kunnen genieten van de kleine dingen, met tranen in je ogen muziek beluisteren, de heerlijke geur van de natuur opsnuiven, welke seizoen het ook is. De enorme liefde voelen die overal om ons heen is. Je hoeft je er maar voor open te stellen en het is er. En ik kan uiteraard nog eindeloos doorgaan met nog veel meer positieve kenmerken op te noemen…

En dat is waar het om gaat. Je kunt het ervaren als een opgave of je kunt het ervaren als een prachtige, intense gave waar je enorm van kunt genieten. Die jou maakt wie jij bent. Wanneer je de balans kunt vinden in het omgaan met deze emoties, wanneer je begint met het accepteren van deze eigenschap, dan begint ook de weg naar het positief beleven van het (hoog-)sensitieve stuk van jou.

Want het hoort bij jou, het is een groot onderdeel van wie jij bent. Je kunt er niet om heen. Gelukkig niet! Het is aan jou om deze prachtige gave te omarmen. Je leven niet meer als opgave te zien en ervaren, maar je overgeven aan deze gave. Je zult versteld staan, wat je allemaal zult ontvangen! Van opgave, via overgave naar jouw eigen prachtige gave!

Wil jij het ook zo gaan ervaren? Maak dan een afspraak of informeer naar de mogelijkheden. Ik organiseer regelmatig korte workshops of inspiratieochtenden of je kunt kiezen voor individuele begeleiding!
Mail naar joke@delibbensbeam.nl!